Céljaink

Célunk, hogy Magyarországon is elérjünk oda, hogy egy agysérült gyermek, az agysérülés ellenére élhessen teljes életet. Ehhez anyagi, tárgyi, fizikai, lelki segítséget és megfelelő információt tudjunk adni a családoknak.

Az alapítvány mindemellett szeretne létrehozni egy átfogó fejlesztő központot, aminek lényege, hogy modern felfogásban álljunk hozzá a gyermekek fejlesztéséhez.
Mind a mozgásfejlesztés, mint az értelmi fejlesztés gyerekközpontú, élmény orientált, egyéni képességeket figyelembe vevő legyen.
Fontos hangsúlyt fektetve a lelki gondozására és a megfelelő táplálkozás kialakítására.
Fontos, hogy mi felnőttek, szülők, terapeuták, tanárok az életre neveljünk gyerekeket és abba az irányba tereljük Őket, amiben Ők jók, amiben jól tudnak teljesíteni, a társadalom értékes részének érezhetik magukat.
Egy philadelphiai intézet mintájára hozzuk létre a hazai központot.

Bentlakásos részt is szeretnénk kialakítani, valamint fontos része lesz a központnak, hogy olyan gyerekek is részt vehessenek a fejlesztésekben, akiket szüleik elhagytak és/vagy nem tudják finanszírozni a fejlesztés költségeit. 

A kiszolgáltatottság ezen a területen hatalmas. 
Egy nem mozgó, nem beszélő gyerek nem tudja megvédeni magát. 
Bárhogy bánhatnak velük a felnőttek. 
Ha agysérült valaki, automatikus a megbélyezgés, negatív, lealacsonyító hozzáállás.
Csecsemőként beszélnek egy nem mozgó gyerekhez.
Gyógyszerekkel él egy gyerek születésétől fogva, holot sok esetben erre nincs szükség.
Értelmileg érintett gyerekekről automatikus, hogy mindent lassabban értenek meg, holott ez sok esetben egyáltalán nem igaz.
És még sok más...

Ha bárhogy bánhatok egy gyerekkel, bánjak vele szeretettel, gondoskodással, hittel, tisztelettel. 

A tanulási folyamat során, agysejtjeink nyúlványai növekedni kezdenek, hogy a megfelelő sejtekkel kapcsolatot építsenek.
Az ismételt gyakorlatoknak köszönhetően új szinapszisok (kapcsolatok) jönnek létre.
Több agysejttel rendelkezünk, mint amennyit életünk során valaha ki tudnánk használni, így egy sérült agynak is rengeteg új kapcsolat kialakítására van lehetősége.

"Azok alkottak igazán nagyon, akik hittek abban, hogy a belső erejük diadalmaskodik a külső körülményeken." (Bruce Barton)


 

videók